Συνταγή για σπαγγέτι Cacio e Pepe με 5 υλικά

Μία κλασική συνταγή για σπαγγέτι Cacio e Pepe που οι Ιταλοί αγαπούν ιδιαίτερα και φτιάχνουν με ιδιαίτερη μαεστρία και, κυρίως, απλότητα.

Θα χρειαστείς μόλις 5 υλικά για να την φτιάξεις.

Συστατικά:

1 συσκευασία σπαγγέτι

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

6 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

2 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι, ακόμα καλύτερο αν έχεις μύλο

2 φλιτζάνια τριμμένο πεκορίνο.

Τρόπος Μαγειρέματος:

Σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζεις τα ζυμαρικά σου ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας ή για περίπου 10 λεπτά. Στραγγίζεις και αφήνεις στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις αρχικά το σκόρδο και το πιπέρι για 2 λεπτά. Προσθέτεις τα ζυμαρικά σου και το τριμμένο πεκορίνο. Σιγοβράζεις με μισή κούπα νερό και ανακατεύεις για 1 λεπτό ακόμη.

Χαμηλώνεις την ένταση και αφήνεις τα ζυμαρικά σου για ακόμα 2 λεπτά.

Μοιράζεις σε μερίδες και σερβίρεις με λίγο πιπέρι από πάνω.

To άρθρο Συνταγή για σπαγγέτι Cacio e Pepe με 5 υλικά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή