Έφυγε από τη ζωή ο ερμηνευτής του «Είμαι στ’ αλήθεια δυστυχής που σ’ αγαπάω»

Ένας ακόμα πολύ σπουδαίος λαϊκός τραγουδιστής που έγραψε τη δική του ιστορία, ο Χάρης Καραγιάννης, έφυγε τη Δευτέρα  7 Αυγούστου από κοντά μας. Ίσως το όνομά του να μην λέει πολλά στους περισσότερους. Όμως το τραγούδι «Είμαι στ’ αλήθεια δυστυχής που σ’ αγαπάω», που ερμήνευσε το 1972, έμεινε στην ιστορία και ακούγεται μέχρι σήμερα. Κατά την άποψή μας είναι ένα από τα κορυφαία λαϊκά τραγούδια όλων των εποχών.

Ποιος ήταν ο Χάρης Καραγιάννης

Όπως διαβάζουμε στη σελίδα του στο Facebook, ο Χάρης (Χαρίλαος) Καραγιάννης γεννήθηκε στον Βαθύλακκο Θεσσαλονίκης το 1938. Οι γονείς του, Ιωάννης και Μαρίτσα, ήταν πρόσφυγες από το Σεβδίκιοϊ της Σμύρνης. Είχε άλλα πέντε αδέλφια. Από μικρός έδειξε το πάθος και την αγάπη του για τη μουσική και το τραγούδι. Μάλιστα έψελνε στην εκκλησία του χωριού του. Σε ηλικία 19 ετών έφυγε από τον Βαθύλακκο για να κυνηγήσει το όνειρό του, το τραγούδι. Αυτοδίδακτος μουσικός (έπαιζε κιθάρα και μπουζούκι), έγραφε μουσική, στίχους και τραγουδούσε. Άρχισε να τραγουδά επαγγελματικά στη Θεσσαλονίκη και έπειτα στην Αθήνα και το εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία.




Ξεκίνησε την καριέρα του στη δισκογραφία με τραγούδια του Νίκου Δαλέζιου, του Απόστολου Καλδάρα, του Γιώργου Μανισαλή και του Κώστα Ψυχογιού. Το 1969 ο μεγάλος Άκης Πάνου, με τον οποίο ο Χ. Καραγιάννης είχε συνεργαστεί στο παρελθόν, έγραψε το τραγούδι «Του κόσμου το περίγελο» για να το ερμηνεύσει. Τελικά το τραγούδι δόθηκε στον Στράτο Διονυσίου και έγινε τεράστια επιτυχία.

Η «δικαίωση» για τον Χάρη Καραγιάννη ήρθε το 1972, όταν ερμήνευσε το τραγούδι «Είμαι στ’ αλήθεια δυστυχής που σ’ αγαπάω» («Όλα σου τα ‘δωσα αχάριστη γυναίκα»), των Νίκου Καρανικόλα- Ευάγγελου (Βαγγέλη) Ζολωτάκη, που έγινε μεγάλο σουξέ (δίσκος 45 στροφών).

ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ - Όλα σου τα έδωσα



Γνώρισε πολλές επανεκτελέσεις και τραγουδιέται μέχρι σήμερα. Σταδιακά, ο Καραγιάννης και άλλοι λαϊκοί ερμηνευτές της εποχής, αποχώρησαν από τις μεγάλες εταιρείες και πήγαν σε μικρότερες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολλά σπουδαία τραγούδια να περάσουν απαρατήρητα. Στις αρχές της δεκαετίας του 2.000 αποσύρθηκε από τις πίστες και τον χώρο του τραγουδιού. Συνέχισε όμως ως το τέλος της ζωής του να γράφει τραγούδια, χωρίς δυστυχώς να βρει τους κατάλληλους ερμηνευτές γι’ αυτά.

ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ LIVE ΣΤΟ "NΟΥΦΑΡΟ" (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ)



Από τον γάμο του με την Δήμητρα Κουρτζίδου απέκτησε δύο κόρες, την Ιωάννα και τη Μαρία που τους χάρισαν επτά εγγόνια.

Πρώτη συμμετοχή του σε L.P ήταν το 1970, στο άλμπουμ «Στην Αθήνα το βράδυ» (1970). Ακολούθησαν οι προσωπικοί δίσκοι «Όπου με πάει ο άνεμος» (1976) και «Είσαι οφσάιτ στον έρωτά μου» (1979), με τραγούδια σε μουσική Μπάμπη Μπακάλη και η συμμετοχή του στα L.P. «Το φτωχομπούζουκο» (1983) και «Ραδιενέργεια η Αγκαλιά σου» (1986).

αρχειο_ληψης__2_

Άλλες επιτυχίες που ερμήνευσε ο Χάρης Καραγιάννης ήταν: «Αναβολή», «Απόψε μου την έδωσες», «Το κανάλι», Ο Εργάτης», «Το αυτόματο διαζύγιο», «Δεν γονατίζουν οι άντρες», «Ήρθε και η σειρά μου», «Στα ξενυχτάδικα», «Παντρεμένοι χωρισμένοι», «Τα ζάρια», «Μάζεψε τον σκύλο σου», «Γυναίκα, τράπουλα, ζωή», «Στην Κοκκινιά», «Τον αναπτήρα που μου χάρισες», «Δεν έχω πλούτη να χαρίσω» κ.ά.

R-7575427-1444374410-9690

Δυστυχώς ένας ακόμα πολύ σημαντικός λαϊκός τραγουδιστής έφυγε από κοντά μας στα 85 χρόνια του. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του κι ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για όσα πρόσφερε στο ελληνικό τραγούδι…

DEN EHO PLOUTI NA SOU HARISO-Haris Karagiannis 1976 ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΛΟΥΤΗ ΝΑ ΣΟΥ ΧΑΡΙΣΩ - Χάρης Καραγιάννης




Ειδήσεις σήμερα:

Οχτώ γυναίκες μίλησαν για τον οργασμό τους στον Σταύρο Θεοδωράκη

Στο «μικροσκόπιο» τα κινητά των χούλιγκανς που σκότωσαν τον Μιχάλη – Ψάχνουν επικοινωνίες με εγχώριους συνεργούς τους

Η «ακτινογραφία» του κυκλώματος με τις παράνομες υιοθεσίες στα Χανιά – Ο «εγκέφαλος», οι ρόλοι και η «ταρίφα» για κάθε παιδί



Πηγή